SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/017 | 9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.

Intézmény logo

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. okt. 12.


Igazgatóság

  ERASMUS+ DUDEN 2023. 09. 25. - 2023. 09. 29.

  Legújabb projekthíreink! Projekttalálkozó Essenben. Szeptember utolsó hetében iskolánk 3 tanára – Antal Andrea, Kaszalik Zita és Lakos Mónika, valamint a 12. a osztály 8 tanulója Németországba utazott, hogy részt vegyen a DUDEN 2 Erasmus+ projekt 2. találkozóján.

  ERASMUS+ DUDEN 2023. 09. 25. - 2023. 09. 29.

  A tartalmas program a diákok részére a digitális „házi feladatok” bemutatásával és tesztelésével indult nemzetközi csoportokban, a partneriskola tanárai részére pedig továbbképzés során ismertettük a felhasznált weboldalak, appok működését, tanórai felhasználási lehetőségeit.

  Tanulóink a közös projektmunka során különböző tanórákon vettek részt, amelyeken a partneriskolák által választott tantárgyakból, az órák teljes egészében digitális fejlesztésű tananyagokkal ismerkedhettek meg német nyelven. Egymást követték a matematika, a gazdasági ismeretek, a német, mint idegen nyelv/ célnyelv, a vallástan – ehhez kapcsolódóan egy helyi mecsetet is megtekintettünk.

  Mi a közlekedésinformatika tantárgyból a közúti közlekedésre fókuszáltunk, illetve német logisztikai szakmai nyelv tantárgyból az INCOTERMS nemzetközi kereskedelmi szokvány tartalmának elsajátítását célzó feladatokkal érkeztünk.

  Az eredményes munka mellett kulturális programokra, kirándulásra is jutott idő.

  Kiemelt esemény volt, hogy Essen 1. polgármestere, Julia Jacob asszony fogadott bennünket a városházán.Essen mellett Bochum városát is meglátogattuk, ahol a bányászati múzeumba és a planetáriumba is eljutottunk.

  Mialatt pedig a tanárok egymástól tanultak, diákjaink is kisütöttek valamit, szó szerint: egy-egy kenyeret egy helyi pékségben (Bäcker Peter).

  Mindeközben, szeptember 28-án jelentős rendezvényre utaztak a 3 partneriskola projektvezető tanárai. Berlinben kitüntetésben részesült előző, szintén digitalizációs tematikájú, DUDEN – Digitale Unterrichtsmaterialien für Digital European Natives (Digitális tananyagok európai digitális bennszülötteknek) című projektünk!

  A Best of Erasmus 2023 konferencián Success Story (Sikertörténet) kitüntetést vehettünk át a koordinátor iskola kíséretében a német Kultusministerkonferenz (Nemzeti Kulturális Minisztérium) és az azon belül működő Pädagogischer Austauschdienst (Pedagógiai Csereszolgálat) képviselőitől. Több száz megvalósított projekt közül 24 részesült ebben az elismerésben.

  Lakos Mónika

  projektvezető oktató, némettanár

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nyári nyitvatartás 2024

  Nyári nyitvatartás 2024

  Az elolvasom gombra kattintva megtekintheti iskolánk nyári nyitvatartását.

  2024. jún. 20.


  Igazgatóság

  A MÖBELIX ÁRUHÁZBAN jártunk

  A MÖBELIX ÁRUHÁZBAN jártunk

  A Möbelix Áruház duális képzőhelyként működik, így a kereskedő és webáruházi -, és a logisztikai technikus diákokat is szívesen fogadják, képzik, tanítják.

  2024. máj. 28.


  Igazgatóság

  2024/2025-es tanévben induló képzéseink felnőtteknek

  2024/2025-es tanévben induló képzéseink felnőtteknek

  Az alábbiakban megtekinthetik ősszel induló képzéseinket.

  2024. máj. 22.


  Igazgatóság


  Partnereink

  SZC logo

  Győri Szakképzési Centrum


  Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

  9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.

  Telefon: +3696516716

  E-mail: kereskedelmi@palffy.hu

  OM azonosító: 203037/017


  2024Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum