SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/017 | 9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.

Intézmény logo

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Projektek

Erasmus+ KA2 projekt

A német nyelven zajló projektmunka során saját fejlesztésű digitális tananyagokat mutattunk be, teszteltünk és értékeltünk az esseni Robert-Schuman-Berufskolleg és a vendéglátó iskola diákcsoportjaival együttműködve.

Iskolánk online feladatsorait Német logisztikai szakmai nyelv és Közlekedésinformatika tantárgyakból készítettük, partneriskoláink pedig Gazdasági ismeretek, Matematika, Vallás és Német nyelv tantárgyakból hoztak webes feladatokat.

A tanulói csoportok közös munkája mellett tanári továbbképzésre is sor került a felhasznált appok, webes felületek használatával kapcsolatosan, hibrid formában: a jelenlévők mellett a régió nyelvtanárai is bekapcsolódhattak a Google Meet felületen. A képzést német és angol nyelven tartották a projektben részt vevő tanárok. Mi a LearningApps és a Socrative feladatkészítő oldalakat mutattuk be.

A sikeres projektnapokat egy jó hangulatú kirándulással zártuk Segesváron, ahol közös városnéző séta után egy webes alkalmazás segítségével játékosan is felfedezhettük a nevezetességeket.

Az elvégzett tevékenységekről EUROPASS igazolványt is kapnak a résztvevők.

Köszönjük az aktív közreműködést!

A következő projekttalálkozó 2023. szeptemberben lesz Németországban, az esseni koordinátor intézmény szervezésében.

 

Lakos Mónika

Projektvezető oktató

 

 

 

MEGKEZDŐDÖTT ÚJ NEMZETKÖZI PROJEKTÜNK

2023. február 26 – március 01.Brüsszelben ERASMUS+ KA2 projektnyitó értekezleten vett részt iskolánk 3 tanára: Tóthné Hodossy Beáta szakmai igazgatóhelyettes, Lakos Mónika és Kaszalik Zita.

A munkamegbeszélésen jelen voltak a projektben részt vevő 2 partnerintézményünk -az esseni Robert-Schuman-Berufskolleg (Németország), mint koordinátor intézmény és a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium (Románia) képviselői is.

A Kisléptékű Partnerségek keretein belül megvalósítandó, uniós társfinanszírozású, német munkanyelvű „DUDEN2” projekt a 2022-ben sikeresen zárult DUDEN („Digitális tananyagok európai digitális bennszülötteknek”) projekt folytatása. Időtartama: 18 hónap.

3 projekthét folyamán intézményenként 8 tanuló és 3 tanár közös együttműködésével zajlik majd a projektmunka. A mindenkori vendéglátó intézménynél tanári továbbképzésre is sor kerül.

Projektcéljaink: - az iskolai digitalizáció további előmozdítása – digitális tananyagok fejlesztése szakmai és közismereti tantárgyakból, ezek kipróbálása, tesztelése, értékelése a tanulókkal – felhasznált webes oldalak, appok megismertetése a pedagógusokkal – új tananyagaink széleskörű terjesztése és beépítése a mindennapi oktatásba.

Az értekezleten megbeszéltük az Erasmus+ projektprogramban történt változásokat, kijelöltük a találkozók időpontjait, az egyes projekthetek tartalmi felépítését, egyeztettük a vállalt feladatokat.

A brüsszeli napok során hivatalos látogatáson vettünk részt az Európai Parlamentben, megtekintettük az Európai Parlament és az Európai Bizottság interaktív kiállítóközpontjait. A program része volt a belga főváros nevezetességeinek megtekintése is.

A következő találkozó – már tanulóink részvételével – 2023. májusban lesz Székelyudvarhelyen.

Lakos Mónika

projektvezető oktató

 

 

 

Erasmus+ DUDEN projekt 2020-2022

Közös projekthonlapunk linkje/ Link zum gemeinsamen Projekthomepage (in deutscher Sprache):

http://dig-edu-team.eu/index.php

2022-ben zárult 2 éves, német munkanyelvű Erasmus+ KA2 nemzetközi projektünk 4 ország partner intézményeinek részvételével.

A projekt címe: DUDEN - Digitale Unterrichtsmaterialien für Digital European Natives ( magyarul: Digitális tananyagok európai "digitális bennszülöttek" számára.

A projekt célja: az iskolai digitalizáció elősegítése, online tananyagok fejlesztése, kipróbálása, értékelése tanulók részvételével és tanári továbbképzések lebonyolítása a felhasznált appok, webes eszközök és a tananyagfejlesztés eredményeinek megismertetése céljából.
A projektmunka során 8 tantárgyból - marketing, gazdasági ismeretek, német kereskedelmi szaknyelv, német, mint idegen nyelv, informatika, angol nyelv, földrajz, etika - digitális tananyagokat fejlesztettünk és beépítettük azokat a mindennapi oktatásba. Iskolánkat 4 tanár és 17 tanuló képviselte.

A részt vevő intézmények: 

  • Robert-Schuman-Berufskolleg, Essen, Németország
  • Modeschule Hetzendorf, Bécs, Ausztria
  • Tamási Áron Gimnázium, Székelyudvarhely, Románia
  • intézményünk, a Győri SzC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum, Magyarország

 A projekt kiváló európai uniós értékelést kapott és minőségi tanúsítvánnyal tüntették ki az Iskolai Partnerségek területén. 

Az ERASMUS+ KA2 projekt folytatódik! 2023-ban indul az uniós támogatást nyert "DUDEN 2, eine Fortsetzung" (magyarul: DUDEN 2, folytatás) című projekt, amely a tanultak elmélyítését, továbbfejlesztését, új tantárgyak bevonását tűzte ki célul, továbbra is digitális eszközök alkalmazásával.

 

Lakos Mónika

projektvezető oktató

 

 

 

Véget értek az ERASMUS projekt diáktalálkozói 2021. 10.04-07.

Tanárok: Lakos Mónika, Kaszalik Zita, Bagó István, Proháczik János tanárok

Birbauer Boglárka, Domán Dániel, Éhn Márk, Horváth Daniella, Keresztes Brigitta, Kovács András,Pohlmüller Ivett, Soós Liza, Stipkovits Virág, Torda Liza, Torma Dorina, Vogl Benedek

 

Az ERASMUS+ DUDEN 4. találkozója a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, az esseni Robert-Schuman-Berufskolleg, a bécsi Modeschule im Schloss Hetzendorf, és a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum részvételével 2021.10.04-07. között ismételten online formában került megrendezésre a járványhelyzetre való tekintettel. A fogadó ország ezúttal Ausztria lett volna, így a meetingeket az általuk választott ZOOM felületen ők koordinálták. Az utolsó találkozó feladata a jó gyakorlatok összegyűjtése, perezentálása volt.

A „házi feladatok” bemutatásán, megoldásán kívül a tanárok számára minden ország képviselői külön továbbképzést is tartottak az általuk választott Appok (Spatial.io, Spatial Chat, Learningsnacks, Quizacademy, Findmind, Wordpress, Genially )működéséről, azok előnyeiről, hátrányairól. Bécset virtuálisan tekinthettük meg, illetve számos információval gazdagodtunk a Fair divatról, ami a Fast Fashion-t helyettesítheti talán hamarosan. Az Erasmus+ program diáktalálkozói véget értek, már csak a záró találkozó van hátra az Erasmus+ DUDEN projektből, amelynek helyszíne Bécs lesz a járványhelyzet alakulásának megfelelő jelenléti, vagy ismételten online formában.

 

Kaszalik Zita

az ERASMUS+ DUDEN

projektben résztvevő szaktanár

 

 

 

2019. december 30-án indult iskolánk újabb német munkanyelvű Erasmus+ projektje, melynek címe DUDEN-Digitale Unterrichtsmaterialien für Digital European Natives=Digitális tananyagok digitális európaiaknak. A projektindító tanári megbeszélésre 2020. február 17-20-én Essenben került sor, melyen iskolánkat Lakos Mónika, Kaszalik Zita, Proháczik János és Bagó István képviselte.

 

A megbeszélés során egyeztetésre került a projekt ütemterve, elvárások, teljesítési normák. A tanárok német nyelvű digitális továbbképzésen vettek részt, melyen elsajátították a legújabb digitális tananyagközlésre alkalmas programokat. Ezek segítségével történik a projekt során a digitális tananyagfejlesztés a választott tantárgyak területén, melyek iskolánk esetében a német nyelv, illetve az informatika. A 2 éves projekt első projekthete Győrben lett volna 2020. április 20-25-én. A koronavírus miatt a találkozó új időpontja jelen állás szerint: 2020. november 16-20. 

Partnereink: 

Robert-Schuman-Berufskolleg  Essen, Modeschule Hetzendorf Bécs, Tamási Áron Gimnázium Székelyudvarhely. 

 

Kaszalik Zita

résztvevő pedagógus

 

 

425 éves a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, intézményünk partneriskolája az ERASMUS+ pályázatban. Iskolánk is képviseltette magát az ez alkalomból rendezett ünnepségsorozaton.

2018 november 10-én adták át a 425 éves székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium felújított épületét. Az ünnepségen iskolánkat a gimnáziummal közös pályázatban szereplő tanárok: Lakos Mónika, Kaszalik Zita és Proháczik János képviselték. A több napos ünnepség során számos kulturális műsor, illetve szakmai szekciógyűlés került megszervezésre, ahol az iskola tudós „öregdiákjai” tartottak előadásokat saját szakterületük kiemelkedő eredményeiről.

Az iskola felújított épületének átadásakor magas rangú magyar és román politikusok mondtak beszédet, valamint emléktáblát avattak az iskola falán, ezzel megörökítve a nagyszabású beruházást.

Az ünnepi rendezvénysorozat gálaestjén Berecz András székely meséjéből, és számos nívós táncos produkcióból töltekezhetett a meghívott közönség.

A rendezvény kitűnő alkalom volt az iskola külföldi oktatási intézményekkel fennálló projektkapcsolatainak ápolására is. A győri, az esseni, a bécsi, valamint a helyi székelyudvarhelyi iskola képviselői újabb német célnyelvű ERASMUS projekt létrejöttének szándékáról állapodtak meg. E projekt pontos kidolgozása, a pályázat benyújtása folyamatban van.

 

Köszönjük a meghívást!

Kaszalik Zita

szaktanár


Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.

Telefon: +3696516716

E-mail: kereskedelmi@palffy.hu

OM azonosító: 203037/017


2024Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum